48vid писал(а):Доброі ночі всім хто ще не спить!!! Декілька днів назад був я в них в офісі (АМ Лингвиста), і ось що мене насторожує: запропонували вони зробити мені візу - польську національну D, так як в них на даний час багато ваканцій для роботи в польщі з зарплатою в районі 1000 дол. А так як моя зарплата на попередній роботі була 2000-2500 дол. (будівництво! Нажаль в звязку з останніми подіями в нашій державі, а також погіршенням стосунків з моім працедавцем через розбіжність політичних і просто людських поглядів щодо ситуаціі в наших краінах, а з відси і його ставленням до нас, простих ,,роботяг заробітчан``, я пішов зцієі роботи) я попросив підібрати мені роботу за моіми здібностями і, по можливості з подібною зарплатнею. Недовго думаючи запропонували на вибір декілька краін з євросоюзу з можливістю легального працевлаштування від півроку зновуж таки за польсьою візою. А коли я ім заперечив, що за польською національною D робочою візою легально працювати можна тільки в Польщі, а в краінах шенгенськоі зони перебувати небільше 3-х місяців напротязі півроку, без права працювати.
Відповіли ,що вони по польській робочій візі легально влаштовують мене на роботу в іхню польську фірму, яка має (наскільки я памятаю) договір про співпрацю з різними фірмами, роботодавцями в запропоновсних раніше краінах. І так як я дійсно на основі Польськоі національноі візи неможу перебувати більше 3-х міс. в шенгензоні, то мені польська фірма кожні 3міс. видаватиме щось на зразок командировочного листа. За яким я зможу легально працювати на термін діі візи.
Це можливо??? Досвіду в таких справах в мене немає. Та як на мене то, чому одразу не зробити робочу візу краіни в яку збираєшся на роботу???
Які будуть міркування з приводу всього вище написаного???
Хорошо, что я свободно владею украинским языком. А если бы - нет?
Мне надо для тех, кто Ваш пост будет читать, его переводить?
Неужели русский уже забыли?
Извините, но это ведь так.
Теперь по сути. Я так и предполагала. Польша самая доступная страна и у них лицензия, если есть, то только на нее..
Да, такое имеет место быть. Через Польшу, например, в Германию или Испанию.
Иногда номер проходит, иногда нет. Подробнее у Sirko, ссылка выше. Именно о такой схеме трудоустройства.
О зарплате. Извините, это может быть только в случае, если Вы работник высокой квалификации, например, сварщик или электрик со всеми допусками и сами найдете работодателя, готового платить Вам 2-3 тысячи долларов в месяц.
Выясните уровень зарплат в Европе сами. Даже для местных.
В целом же, я Вас понимаю. Но...
P.S. Список стран по средней зарплате - в долларах. На декабрь 2014.
Учтите, это средняя. То есть если управленец или IT-шник имеет 5000, а уборщик 1500, это плюсуется и делится на всех.
У нас тоже так. 75% населения на минимуме, некоторые на максимуме и средняя в 2 раза выше минимума.
Точнее, этот минимум 47% от средней. Официально, не должен быть ниже.